Go big or go home!

Miksi ruoskimme itseämme liikaa siitä, mitä Suomen pitäisi olla vertailemalla itseämme vaikka Yhdysvaltoihin? Jotkut kysyvät, miksi AirBnB, Uber, Twitter, Facebook tai Amazon eivät voisi tulla Suomesta. New Yorkissa asuu yli 8 miljoonaa ihmistä. Jo yksin se on muutaman miljoonan enemmän kuin koko Suomessa. Mielestäni se, että 5,5 miljoonan ihmisen maa on synnyttänyt tällaisen määrän kansainvälisiä menestystarinoita ja innovaatioita on jo aika hyvin.


Varmasti Suomesta voisi maailmalle ponnistaa myös nykyistä enemmän. Meillä on todella hyvät edellytykset pärjätä tulevaisuudessa. Uskallan väittää, että keskivertosuomalainen on maailman fiksuinta, mutta älykkyydellä pääsee vain tiettyyn pisteeseen. Se, mitä jenkeistä ihailen on sitä, että siellä tyhmätkin menestyvät, koska uskaltavat. Asenteella voi korvata älykkyyttä, mutta pelkkä äly ei koskaan voi korvata asennetta. 

Go big or go home!
 

My title