Parhaat erottautuvat hyvällä taustatyöllä

IT-palveluoimittajan myyjä otti yhteyttä pörssiyhtiön toimitusjohtajaan sopiakseen tapaamisen, mutta tämä keskustelu ei johtanut tapaamiseen yhdestä yksinkertaisesta syystä.

Myyjä puhui niin paljon teknistä jargonia, ettei toimitusjohtaja ymmärtänyt lainkaan mistä oli kyse.

Se mikä tästä tekee erityisen huvittavaa on se, että tämä toimitusjohtaja on aiemmin ollut vastaavanlaisessa IT-yhtiössä töissä, joten hän on jopa tyypillistä toimitusjohtajaa paremmin perillä IT-asioista. Ja silti näin.

Tämä toimitusjohtaja kertoi, että olisi mielellään ottanut tämän kyseisen hyvin tunnetun IT-yrityksen myyjän kanssa tapaamisen, mutta ihan periaatteesta kieltäytyi, koska lähestyminen oli niin huono. Tapaamisten saamiseksi meidän myyjien on jätettävä jargonit pois, ja puhuttava johtajan kieltä!

Otetaan vielä toinen tarina, myös liittyen tapaamisten sopimiseen.

Myyjä otti yhteyttä toimitusjohtajaan ilman, että oli katsonut tämän taustaa läpi Linkkarista. Kyseinen toimitusjohtaja oli ollut töissä tässä myyjän nykyisessä yrityksessä joitain vuosia sitten, ja vieläpä samassa yksikössä tärkeässä johtotason roolissa.

Myyjä kysyi toimitusjohtajalta: “onko yritys tuttu?”

Toimitusjohtaja vastasi “no joo kyllä olen kyllä kuullut yrityksestä…”

Tämä keskustelu ei johtanut tapaamiseen.

Miettikää kuinka pienellä vaivalla myyjä olisi katsonut taustat, ja voinut aloittaa keskustelun ihan eri tavalla! Takuuvarma tapaaminen sössittiin.

Jätetään siis jargonit pois ja tehdään taustatyöt kunnolla, jotta päästään useammin tapaamaan ylintä johtoa!